Wygląda na to że stan o braku dyskontów Nadarzynie ulegnie zmianie. dlaczego? o tej informacji dowiedziałem sie przypadkiem z biuletynu ZEWT Konstancin Jeziorna
http://www.zewt-dystrybuc...?pid=11&wid=189
Wiec, nie przy Mszczonowskiej, nie przy Pruszkowskiej ani nie w Ruścu a na Komorowskiej ma powstać (o ile na to wskazuje nazwa) dyskont Tesco.
Dokładniejsza przewidywana lokalizacja to działki 725/1 i 725/2 (teren fermy czy czego tam, taki długi budynek w środku długości ul. Komorowskiej).
Mi też się taka koncepcja podoba - byłaby jakaś alternatywa dla Janek
Szczerze potrzeba wam tej alternatywy dla janek? Dlaczego? bo mnie to zastanawia co będzie lepszego, że niby blisko? Jakos wiele lat jeżdżenia do Janek przywcziło mnie do tych 7km i niecałych 10 minut jazdy.
Cytat:
pojadą sobie od końca Komorowskiej i po sprawie
Kto pojedzie sobie do końca Komorowskiej? tylko ci od strony i może NSM. Reszta klientów to będzie Nadarzyn właściwy, Kajetany, Rusiec, Stara wieś. Oni nie maja wyjścia, powrót i tak przez zapchane rondo. Ciekaw jestem kiedy nasze władze wpadną na pomysł zbudowania estakady nad rondem...
Szczerze potrzeba wam tej alternatywy dla janek? Dlaczego? bo mnie to zastanawia co będzie lepszego, że niby blisko? Jakos wiele lat jeżdżenia do Janek przywcziło mnie do tych 7km i niecałych 10 minut jazdy.
Z Młochowa jest trochę dalej. Poza tym w piątek nie chcieli mi sprzedać skrzynek na piwo w Realu, więc chcę "przejść" do konkurencji :]
_________________ "ktokolwiek robi złe piwo będzie wrzucony do gnojówki"
Poza tym w piątek nie chcieli mi sprzedać skrzynek na piwo w Realu, więc chcę "przejść" do konkurencji :]
A wystarczy przejść na druga stronę do Piotra i Pawła.
Ja tam mam wrażenie ze Janki stracą a ludzie będą walić do Tesco, lokalizacja tego sklepu na Komorowskiej to nieporozumienie. Powinien być gdzieś właśnie w okolicy Ruśca, Starej wsi, Młochowa i tuz przy trasie katowickiej.
Ta lokalizacja to jak postawić stacje benzynową na samym środku Pola Mokotowskiego.
Jeśli będzie dobry dojazd (czyt: bez utrudnień i korków) to ok. Ciekawe tylko czy w Paszkowie powstanie coś do tego czasu vis a vi Maximusa, bo takie plotki chodzą, że tam też ma być market.
Nie plotki a inwestycje, Maximus dostanie lada moment gotowy plan pod osiedle mieszkaniowe. Teran i tak jest Maximusowy jednak Maximus (sybil group) ma problemy finansowe. Hala E nie zapełnia sie tak jak tego oczekiwano, wszystko przez Marywilską 44.
Mauro napisał/a:
Jeśli będzie dobry dojazd (czyt: bez utrudnień i korków) to ok.
Dojazd - przez rondo, powrót, przez rondo. Nie muszę chyba tłumaczyć ze wyjazd będzie przez ten wyjazd z którego trudniej wyjechać ze względu na zwiększoną ostrożność.
Mnie za to ciekawią dostawy towaru, jeśli nie dostawczakami to ciężarówkami - tylko którędy?na rondzie sie nie wyłamią a wyjazd ciężarówką z Jodłowej to paraliż Pruszkowskiej.
I tak lokalizacja jest żałosna.
Wszystko zależy od skali sklepu. W Milanówku np. jest Tesco z pow. handlową 2000 m2 czyli tylko troszkę więcej niż typowy Lidl albo Biedronka (mają po 1000 - 1500 m2).
Ten sklep nie przyciągnie klientów z Pruszkowa ani z Grodziska - bo mają swoje, więc nie wygeneruje wielkiego dodatkowego ruchu.
Naszym problemem jest natomiast rondo - a ściśle rzecz biorąc poroniony wyjazd z Warszawskiej - ale to niezależnie od ewentualnego Tesco...
Generalnie nie wiem skąd się wziął pomysł że budują na Komorowskiej Tesco ale domyślam się że z nazwy transformatora (o ile dobrze rozumiem że to właśnie transformator się tak nazywa) wiec popytałem wśród bardziej zorientowanych starszych mieszkańców Komorowskiej jakie firmy miały siedzibę bądź jakieś magazyny w okolicy tego transformatora i okazuje się że kilkanaście lat temu tuż przy samym transformatorze były magazyny Tesco i zapewne stąd ta nazwa.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum